Informatie!! Hoe pigmentvlekken verwijderen zonder problemen Dit dien je te!!

Pigment is de kleurstof die door onze huid wordt aangemaakt als deze wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld de zonlicht. De bedoeling van pigment in je huid is om de gevaarlijke UV straling van de zon te absorberen en er voor te zorgen dat het onderliggend weefsel niet beschadigd raakt.

Deze kleurstof wordt tevens wel melaline genoemd en geeft kleur aan je haar, je ogen en aan je huid. Als je lang in de zon zit maakt je huid meer pigment aan, zodat je een bruiner tint krijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.
pigmentvlekken verwijderen
Het is mogelijk dat de pigmentverdeling in de huid onregelmatig is. Dit is het geval bij onder andere sproeten en pigmentvlekken. Dit kan ontstaan door de zon, maar het kan ook vanzelf plaatsvinden.

Bij ouderdomsvlekken is de aanleiding vaak de zon. De huid is te vaak blootgesteld aan de zon met als uitkomst pigmentvlekken. Hierdoor komen de vlekken ook het meest voor op de handen of het gezicht. Aangezien dat is wat het meest wordt blootgesteld aangaande de zon, maar andere plekken zijn zonder twijfel niet uitgesloten.

Naast de zon zijn verschillende mogelijkheden ook huidveroudering, hormonale schommelingen, ontsteking van de huid en ook een genetische aanleg. Indien de cellen in je huid in de war raken, dan krijg je een ophoping van het pigment. En dientengevolge ontstaan de donkere vlekken op je huid die bekend staan als pigmentvlekken. En deze pigmentvlekken ogen doorgaans niet heel erg mooi, de meeste mensen willen er daardoor ook graag weer vanaf.

Het onstaan van pigmentvlekken


Pigmentvlekken ontstaan dus vanwege onder andere de zon of huidveroudering. De pigment korreltjes die onder de huid zitten bevatten de melaline die dit aanmaakt. De cellen die dit bevatten kunnen in de war raken. Dan vormt zich er een opeenhoping van pigmentcellen op een bepaalde en gelijke plek. Hierdoor vormt zich de pigmentvlek. De pigmentvlekken vallen doorgaans duidelijk op, de huid is op die plek een stuk donkerder dan op overige plaatsen.

Pigmentvlekken op de hand.


Pigmentvlekken zijn niet funest voor de gezondheid. Niettemin dikwijls worden ze door de persoon die een pigmentvlek bezit als akelig ervaren. In enkele gevallen kan een opeenstapeling van pigment, zoals onder andere een aangeboren moedervlek, veranderen in een melanoom, oftewel huidkanker. De mogelijkheid dat dit ontstaat als gevolg van normale pigmentvlekken door bijvoorbeeld de zon is toch zeer klein.

Als pigmentvlekken voorkomen op de handen of afwijkende plekken op het lijf, is dit dikwijls geen probleemgeval. Wat veel mensen als ontsierend beleven zijn de pigmentvlekken op het gezicht. Iemand lijkt er al snel wat ouder door en een bruine vlek staat niet zo heel meer info erg aantrekkelijk.

Het is daarom ook aan te raden om vanaf jonge leeftijd te trachten pigmentvlekken te vermijden. Mocht u al last hebben van pigmentvlekken, dan is mogelijkerwijs een pigmentvlekken crème de uitkomst om uw pigmentenvlekken te verwijderen. Deze crème kan tot diep in de huid doorwerken en de vlekken maskeren of juist verwijderen.

Pigmentvlekken en ouder worden


Hoe ouder de mens wordt, des te meer er een kans is dat er pigmentvlekken opkomen. Dit worden dan ouderdomsvlekken genoemd, en worden in de eerste plaats veroorzaakt door de UV straling uit het zonlicht. Maar ook zonnebanken kunnen een reden voor ouderdomsvlekken zijn. Hoe meer iemand wordt blootgesteld aan de zon, hoe meer pigmentcellen en pigmentvlekken er kunnen opkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *